CASA BOIERULUI COMANICI

   Poposind la noi veți avea ocazia să vă odihniți într-o casă Monument Istoric, ce datează din sec. XVII și ce a aparținut unei ilustre familii de boieri locali făgărășeni. Casa a fost restaurată în anul 2022, păstrând majoritatea vechilor elemente: podea și tavan de lemn, ferestre, dar și mobilierul găsit în casă. În timpul restaurării, vechea șură a fost reconstruită, conform fotografiilor de epocă găsite, astfel putând adăuga locuinței mai mult spațiu și facilități moderne, fără a afecta în nici un fel vechea arhitectură a casei.

 

   Fie că doriți să vă bucurați de liniștea satului nostru numit Veneția, atestat cu acest nume încă de la 1235, fie că doriți să experimentați puțin din Sudul Transilvaniei, vă dorim o ședere cât mai placută în casa noastră. 

FACILITĂȚI CAZARE:

   Cazarea constă într-un apartament situat la etaj, cu 2 dormitoare cu paturi duble, din care unul situat în podul mansardat, un living generos cu o canapea de colț relaxantă și un pat single, o bucătărie echipată complet open space cu livingul și o baie modernă cu duș. Vă puteți bucura de mica gradină, la umbra nucului bătrân, iar la parter găsiți un muzeu sătesc de istorie locală cu intrare liberă pentru oaspeții noștri.

   Toate camerele sunt decorate cu grijă și iubire, îmbinând ca stil piesele de mobilier modern cu cele originale găsite în casă, dar și cu obiecte de decor vechi. Fețele de masă sunt țesute manual în sat, având peste o sută de ani, iar lustrele ce ceramică din living și hol sunt realizate în prezent, tot manual, de un olar din satul Saschiz. Lângă bucataria modernă și-a gasit locul o ladă de la 1895 și patul restaurat rămas de la vechii proprietari.

   Experiența pe care o veți avea stând la Casa Boierului Comanici este ca o călătorie în timp și istorie. Vă puteți bucura de arhitectura unei case tradiționale, dar în confortul unor facilități moderne.

Facilități: wi-fi gratuit, bucatarie echipata complet, inclusiv cu masină de spălat vase, încălzire cu calorifere prin centrala cu gaz, mașina de spălat rufe (contra-cost, situata la parter), parcare gratuită în fața casei. Cafeaua și ceaiul sunt din partea casei.

LUCRURI DE ȘTIUT
  • Casa poate acomoda maxim 5 oaspeți. Nu există pat de bebeluși.
  • Nu sunt restaurante în sat, dar există un punct gastronomic local unde se poate rezerva anterior cu o zi, mic dejun, prânz sau cină.
  • Muzeul de la parter poate fi vizitat și de alți turiști în timpul zilei.
  • În încercarea de a prezerva podeaua veche restaurată a monumentului istoric, una din regulile casei de oaspeți este ca la interior să nu se folosească încălțămintea de stradă, ci papucii ce îi punem la dispoziție gratuit.