TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE

1.Datele furnizorului

Nicoleta Grancea

Adresa: Sat Veneția de Jos, str. Ulița mare 349, comuna Părău, județul Brașov

 1. Condiții generale

Prezentul document reglementează condițiile în care puteți beneficia de serviciile pe care le oferim. Prin realizarea unei rezervări sau prin beneficierea de serviciile pe care le oferim, vă exprimați acceptul cu privire la conținutul acestor termeni și condiții.

 1. Serviciile oferite de Furnizor includ:

– Cazare /  Alte servicii (activități și zone de relaxare)

Numărul și tipul camerelor disponibile pentru rezervare se regăsesc în modulul de rezervări disponibil accesand boeresk.ro.

Pentru rezervarea întregului resort, vă invităm să ne contactați înainte de efectuarea rezervării, pentru a vă putea transmite oferte personalizate.

Casa Boierului Comanici este un resort destinat în principal adulților, accesul copiilor (persoane sub 18 ani) fiind permis doar cu strictă supraveghere a unor adulți. 

 1. Cazarea

Check-in

Accesul pe proprietate este permis începând cu ora 14:00 a primei zile de cazare, Camerele se pot ocupa începând cu ora 14:00.

Check-in-ul se va realiza doar pe baza unui act de identitate: carte de identitate, un pașaport sau permis de conducere. În absența unui document de identitate, rezervarea va fi anulată, iar accesul de proprietate nu va fi permis, Casa Boierului Comanici neasumându-și nicio responsabilitate pentru eventualele prejudicii astfel suferite.

Pentru check-in mai târziu de orele 21:00 vă rugăm să anunțați din timp, pentru a găsi soluții în vederea predării camerei.

La cazare vei primi o cheie pentru camera ta. Te rugăm să ai grijă de ea sau poți alege să le lași în grija noastră dacă pleci în drumeție. În cazul în care cheia de la intrarea in camera sau/și cheia de la accesul pe proprietate vor fi pierdute sau deteriorate, costurile de înlocuire pe care va trebui să le suportați și pe care vi le asumați, sunt următoarele : 100 lei pentru fiecare cheie

 1. Check-out

Eliberarea camerei se face până la ora 11:00.

În incinta proprietății, nu există: acces facil pentru scaun cu rotile și televizor în camera.

 1. Mesele

Micul dejun nu este inclus în pachetul de cazare achiziționat de Client.

 1. Servirea băuturilor alcoolice

Consumarea băuturilor alcoolice în urma căreia să rezulte pagube aduse proprietății este strict interzisă în incinta Casa Boierului Comanici. Orice daune provocate de consumul de băuturi alcoolice în incinta Casa Boierului Comanici (camere, zone de relaxare, curte etc.) vor fi sancționate cu plata cheltuielilor de reparații, precum și anularea imediată a rezervărilor cu rezilierea contractului de prestări servicii și cu încetarea dreptului de acces pe proprietate a persoanelor care au încălcat această interdicție, fără nicio eventuală rambursare a sumelor deja achitate.

 1. Activități și zone de relaxare

Zona pe care se situează locația Casa Boierului Comanici este una de deal, așadar se adresează persoanelor care sunt familiarizate cu activitățile specifice, condițiile și riscurile caracteristice. Casa Boierului Comanici își rezervă dreptul de a delimita unele spaţii din cadrul resortului în care Clientul nu are acces.

Clienții își asumă în mod integral toate riscurile aferente explorării perimetrului din resort sau cu privire la accesul în zonele de relaxare, acestea situându-se într-un mediu accidentat și care poate fi greu accesibil pentru anumite persoane.

ACCESUL ȘI PARTICIPAREA CLIENȚILOR LA ORICARE DINTRE ACTIVITĂȚILE OFERITE PE CASA BOIERULUI COMANICI SE FACE STRICT PE RĂSPUNDEREA ȘI RISCUL ACESTORA. CASA BOIERULUI COMANICI NU ÎȘI ASUMĂ NICIO RESPONSABILITATE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE SIGURANȚA, INTEGRITATEA, ȘI SĂNĂTATEA ACESTORA.

Este interzisă orice tentativa de operare a echipamentelor de incalzire: sobe, semineu, centrala. În absolut orice situație este obligatorie solicitarea asistentei staff-ului Casa Boierului Comanici.

Este interzisă mutarea vreunui hamac deja instalat în cadrul locației noastre. Este interzisă instalarea de hamace proprii pe proprietatea Casa Boierului Comanici.

 1. CONFIRMAREA ȘI MODIFICAREA REZERVĂRILOR

Orice rezervare efectuată de către Client se consideră confirmată și produce efecte juridice doar după ce aceasta a fost confirmată de platformele de rezervare sau de către Casa Boierului Comanici printr-un email transmis Clientului și doar dacă s-a efectuat în mod valid plata prețului integral.

Dupa efectuarea lor, rezervarile nu se pot modifica decat cu acordul expres al Casa Boierului Comanici.

Solicitarile de modificare a rezervarilor care nu au fost aprobate de catre Casa Boierului Comanici nu dau dreptul Clientului la restituirea partiala sau integrala a pretului achitat. Toate rezervările depind de disponibilitatea de cazare.

Casa Boierului Comanici își rezervă dreptul de a refuza orice rezervare, fără restricții, fără despăgubiri, în mod discreționar, înainte ca aceasta să fie confirmată.

Casa Boierului Comanici își rezervă dreptul ca din motive justificate să anuleze orice rezervare, cu obligația restituirii sumelor achitate în avans, clientul neavând dreptul de a formula niciun fel de pretenție sau solicitare de reparare a vreunui prejudiciu astfel suferit de către Casa Boierului Comanici.

Dacă Clientul nu se prezintă la data sosirii stipulată în rezervare, acesta nu este îndreptățit la restituirea sumei achitate în avans.

Nu se vor restitui sumele aferente serviciilor neutilizate sau a serviciilor rezervate, dar nesolicitate, sau modificate, de pe răstimpul sejurului.

Dacă un Client alege sa elibereze camera anterior termenului stipulat în rezervare, Casa Boierului Comanici nu are obligația să restituie parțial prețul achitat. Casa Boierului Comanici nu va restitui banii achitați pentru rezervările efectuate și confirmate, acestea fiind nerambursabile.

 1. Modalități de plată, garanții

Toate plățile care nu s-au făcut online în avans, se vor face în numerar la momentul check-in-ului. Plata cu carduri, cecuri sau tichete de vacanță nu este posibilă.

În cazul în care identitatea titularului de card utilizat pentru plata este diferită de a persoanei care figureaza ca deținătoare a rezervării în sistemul nostru, este necesară și obligatorie prezentarea actului de identitate al deținătorului cardului utilizat. În caz contrar, plata se va putea realiza exclusiv în numerar.

Plata pentru serviciile suplimentare de cazare și serviciile prestate pe perioada șederii se va realiza la momentul check-out-ului, cu excepția cazului în care părțile au convenit diferit.

Este obligatorie achitarea integrală a contravalorii serviciilor de cazare la momentul rezervării sejurului.

Plățile către Casa Boierului Comanici pentru serviciile de cazare se pot face doar online cu cardul de debit/credit sau parțial cu numerar la sosire.

 1. Animale de companie

Filosofia Casa Boierului Comanici este de a respecta și îmbrățișa natura. Cu toate acestea, accesul cu animale de companie în incinta Casa Boierului Comanici este strict interzis, având în vedere toate aspectele semnalate prin prezentele termeni și condiții. 

 1. Interdicții și responsabilități

Nerespectarea regulilor Casa Boierului Comanici menționate în prezentul document sau care au fost aduse la cunoștința clientului prin alte modalități, sau săvârșirea oricăror fapte care pot afecta siguranța și securitatea Clientului, a altor oaspeți sau a bunurilor acestora, a personalului sau colaboratorilor Casa Boierului Comanici sau a bunurilor din resort dă dreptul Casa Boierului Comanici să anuleze de îndată rezervarea Clientului și să ceară părăsirea de către acesta a resortului.

Sunt interzise de asemenea următoarele activități în incinta resortului Casa Boierului Comanici:

 1. a) scoaterea obiectelor din camere în afara lor;
 2. b) consumul excesiv de alcool sau consumul de droguri;
 3. c) folosirea unor sisteme audio proprii (inclusiv boxe portabile, volumul mare la telefon etc.);
 4. d) utilizarea unor drone sau aparatură profesională foto/video fără acordul prealabil al managerului Casa Boierului Comanici.

Orice ședințe foto/video în cadrul resortului se vor efectua doar cu acordul prealabil, exprimat în scris al Casa Boierului Comanici. 

Fumatul este interzis pe proprietatea Casa Boierului Comanici, cu excepția locurilor special amenajate pentru fumat. Fumatul în interiorul camerelor sau la o distanță de mai puțin de 10 m de oricare dintre acestea sau aruncarea țigărilor, a mucurilor ori a gunoaielor în alte locații decât cele special amenajate se sancționează conform legii și cu încetarea dreptului de ședere.

Suplimentar, vă atragem atenția că nerespectarea acestor obligații poate constitui contravenție și va fi de asemenea sancționată de organismele competente.

Este interzisă utilizarea dronelor pe proprietatea privată Casa Boierului Comanici fara acordul prealabil al administratorului Vis de Viscri srl. Orice încălcare a prezentei interdicții va conduce automat la aplicarea unor sancțiunilor legale de către autoritati, iar oaspetelui îi va fi reziliat contractul de către Casa Boierului Comanici. 

Excepțiile de la prezenta interdicție presupun existența unei autorizații de operare a dronei eliberate de autoritățile din România în favoarea oaspetelui și obținerea unui acord expres cu privire la efectuarea de material video din partea Casa Boierului Comanici.

Casa Boierului Comanici își declină în mod expres orice răspundere cu privire la calitatea de apă potabilă a izvorului de la care se alimentează resortul, aceasta neputând fi testată în mod constant.

Casa Boierului Comanici nu-și asumă răspunderea pentru absolut niciun fel de interacțiune cu vietățile domestice, sălbatice, insecte, șerpi, care pot pătrunde pe proprietate sau vegetație otrăvitoare. 

Oaspeții își asumă în mod expres obligația de a fi vigilenți și confirmă faptul că au fost înștiințați cu privire la existența acestor tipuri de pericole, specifice zonelor de munte.

Casa Boierului Comanici nu își asumă răspunderea pentru pierderea, furtul sau pagubele suferite de bunurile oaspetilor.

Casa Boierului Comanici nu oferă servicii de depozit ale bunurilor personale ale oaspetilor. Orice persoana prezentă pe proprietatea Casa Boierului Comanici răspunde pentru orice daună provocată proprietății, reprezentanților, staff-ului sau altor oaspeți, fiind obligată la repararea integrala a prejudiciilor, în conformitate cu legile aplicabile.

Pentru siguranța oaspeților, a staff-ului și pentru integritate resortului, în situația încălcării dispozițiilor contractuale, a regulilor resortului Casa Boierului Comanici, în cazul în care vreo persoana are un comportament neadecvat, se află în stare de ebrietate, prezintă un comportament agresiv, îi deranjează pe ceilalți oaspeți ai Casa Boierului Comanici și refuză să se conformeze regulilor, acesteia îi ca vi restricționat accesul de îndată din resort, fiind invitată să plece sau să fie escortat din incintă, fiindu-i reziliat contractul , fără dreptul de a i se restitui sumele de bani achitate sau de a pretinde repararea prejudiciului astfel suferit.

Clientul va avea grijă să nu lase niciun minor nesupravegheat în cadrul resortului.

Clientul este răspunzător pentru toate prejudiciile cauzate Casa Boierului Comanici sau unei terţe persoane, din culpa sa ori cu intenție, a însoţitorului acestuia sau a unei persoane aflate în răspunderea Clientului. Această răspundere este valabilă și în cazul în care persoana care a suferit dauna are dreptul să ceară despăgubiri în mod direct de la Casa Boierului Comanici.

Casa Boierului Comanici își asumă răspunderea faţă de orice daune cauzate Clientului, care au loc în interiorul resortului, în mod direct din culpa sa sau a angajaţilor săi și se obligă să repare prejudiciul astfel suferit și dovedit.

Casa Boierului Comanici nu va răspunde pentru niciun prejudiciu actual, eventual sau viitor care nu s-a produs din culpa sa exclusivă.

Casa Boierului Comanici nu răspunde pentru daunele, vătămările intervenite în aceste spaţii sau dacă sunt încălcate avertismentele și recomandările afișate de către unitatea de cazare.

Clientul este obligat să anunţe imediat Casa Boierului Comanici despre orice daună intervenită și să ofere toate datele necesare care pot clarifica circumstanţele producerii evenimentului de daună, sau care sunt eventual necesare întocmirii procesului-verbal ale poliţiei/procedurilor poliţiei.

Fiecare Client este responsabil pentru lucrurile personale atâta timp cât acestea se află în posesia și sub supravegherea sa (inclusiv în camerele destinate cazarii). Casa Boierului Comanici va fi răspunzător pentru obiecte de valoare, titluri de valoare şi numerar numai în cazul în care le-a preluat în mod specific pentru păstrare sau dauna s-a realizat din motive pentru care, conform regulilor generale, este responsabil. În acest caz dovedirea cade în obligația Clientului.

 1. Garanţii referitoare la cazare

În cazul în care nu ne putem îndeplini serviciile stipulate în Contract, din culpa noastră (ex. supra-rezervare, probleme temporare de funcţionare, etc.) Casa Boierului Comanici va returna Clientului suma aferentă serviciilor de care nu a beneficiat;

Casa Boierului Comanici nu își asumă responsabilitatea pentru alte cheltuieli sau situații derivate din anularea rezervarii de către unitatea de cazare.

În cazul în care Clientul nu respectă obligaţia de a achita contravaloarea serviciilor achiziționate în timpul sejurului, de care a beneficiat, sau pe care le-a comandat, dar nu a beneficiat de ele, Furnizorul are dreptul de a reține ca și garanție temporară obiectele personale ale Clientului, pe care le-a adus în unitatea de cazare, conform prevederilor Codului Civil.

 1. Forţă majoră

Acea cauză sau circumstanţă (de exemplu: război, incendiu, inundaţie, condiţii meteorologice adverse, pană de curent, grevă) a cărei interveniri partea contractantă nu o poate controla (forţă majoră), exonerează oricare dintre părţi de obligaţiile provenite în urma contractului, până când aceste cauze sau circumstanţe se menţin.

Părţile convin să ia toate măsurile necesare ca să reducă la minimum posibilitatea apariţiei acestor cauze și circumstanţe, și să remedieze, în cel mai scurt timp, daunele sau întârzierile survenite în urma acestora.

Având în vedere localizarea efectivă a resortului nostru, Casa Boierului Comanici își declină orice răspundere cu privire la orice caz de imposibilitate obiectivă de funcționare a resortului, de a furnizare a utilităților necesare, în orice situație de caz fortuit sau forță majoră care ar afecta prestarea serviciilor în favoarea oaspeților. Părțile califică drept caz de forță majoră orice eveniment extern care duce la imposibilitatea de funcționare deplină sau parțială a resortului,

incluzând, dar fără a se limita la fenomene meteorologice extreme, inundații, revolte, epidemii sau pandemii, război, orice măsuri ale autorităților locale sau centrale care interzic sau limitează funcționarea resortului. Sunt asimilate cazului de forță majoră și adoptarea unor măsuri administrative locale sau naționale sau intrarea în vigoare a unor norme legale care fac imposibilă sau excesiv de oneroasă prestarea serviciilor asumate de către Casa Boierului Comanici,

incluzând dar fără a se limita la restricții semnificative de funcționare a unităților de cazare, imposibilitatea de furnizare a serviciilor de tip bar și/sau restaurant etc.

 1. Modificarea termenilor și condițiilor

Ne rezervăm dreptul de a modifica, schimba sau actualiza prezenții termeni și condiții oricând, fără notificare prealabilă. Vă recomandăm să verificați în mod regulat prezentul document pentru a lua la cunoștință de eventualele schimbări. Modificările vor avea efect în termen de o zi după publicarea acestora pe site, fără notificare prealabilă. Prin folosirea serviciilor noastre fără obiecțiuni exprese, vă dați acordul cu privire la noile modificări.

 1. Politica de anulare a rezervării

Casa Boierului Comanici este o proprietate privată cu numar redus de locuri. Din acest motiv politica de anulare a rezervarilor este foarte stricta.

Dacă o rezervare este anulată cu minim 14 zile înainte de sosire, sumele percepute nu se returneaza dar pot fi utilizate la o data ulterioara, stabilita in functie de disponibilitati.

Dacă o rezervare este anulată cu mai puțin de 14 zile sau în caz de neprezentare, costul total al rezervarii va fi achitat catre Casa Boierului Comanici.

 1. Declarație de confidențialitate

Unitatea de cazare Casa Boierului Comanici se angajează să protejeze și să respecte confidențialitatea datelor cu caracter personal pe care ni le încredințați. Acest document conține informații importante referitoare la modul în care folosim datele colectate. El descrie modul în care colectăm, utilizăm, procesăm și transmitem datele pe care ni le oferiți atunci când accesați și folosiți sistemul nostru de rezervare. Cei care accesează și folosesc sistemul nostru de rezervare vor fi denumiți în continuare ”utilizatori”.

Invităm utilizatorii să lectureze cu atenție acest document numit ”Declarație de confidențialitate”. Utilizatorul își exprimă voința în mod liber și voluntar cu privire la furnizarea datelor sale cu caracter personal sau ale unor terțe părți unității de cazare Casa Boierului Comanici.

Cine suntem?

Casa Boierului Comanici, prin Nicoleta Grancea, este persoana fizică ce închiriază în scop turistic proprietatea personală, din România, satul Vieneția de Jos, nr. 349, județul Brașov, am luat măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru a respecta securitatea și integritatea datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Astfel, prelucrarea datelor cu caracter personal se face în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul UE 2016/679 (în continuare GDPR).

Vă rugăm să luați în considerare faptul că serviciile noastre se adresează exclusiv persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani și nu prelucrăm datele minorilor.

Ce date personale colectăm?

Dacă alegeți să utilizați site-ul nostru sau beneficiați de serviciile noastre, putem colecta următoarele informații personale despre dvs.:

 • numele, prenumele, datele de contact: atunci când ne contactați, pentru a vă răspunde solicitărilor sau întrebărilor;
 • numele, prenumele, datele de contact, adresa de domiciliu, actul de identitate, naționalitatea, data nașterii, data sosirii și plecării: pentru a furniza servicii de cazare;
 • detalii despre card sau cont bancar;
 • imaginea persoanei vizate: captată de camerele de monitorizare video;
 • orice alte date pe care alegeți să ni le furnizați, în legătură cu serviciile pe care le oferim (cum ar fi: alergii, …)
 • numele, prenumele, datele de contact: pentru emiterea și utilizarea bonurilor;

Informațiile pe care le colectăm sunt necesare pentru a vă oferi servicii de cazare sau pentru a răspunde solicitărilor dvs. și, dacă refuzați să ni le furnizați, este posibil să nu puteți profita din plin de serviciile noastre.

Cum colectăm date cu caracter personal? Colectăm informații despre dvs. în 4 moduri:

 1. a) Direct – când ne contactați; la completarea chestionarelor de feedback; când completați formularul de cazare.
 2. b) indirect – de exemplu atunci când sunt furnizate date de pe platforma de rezervare pentru a face rezervări și / sau a genera cardul de cazare, la care vom avea acces;
 3. c) Automat – atunci când accesați site-ul nostru, colectăm informații prin cookie-uri, precum și în cazul imaginilor captate de camerele de supraveghere video din locația noastră. Pentru mai multe informații despre utilizarea cookie-urilor, puteți găsi aici
 4. c) De la terți – putem obține informații despre dvs. de la terți, cum ar fi atunci când o altă persoană face rezervarea în numele dvs., în cazul rezervărilor de grup sau când se emite / se transferă un voucher;

În ce scop folosim datele dvs. personale?

Când interacționați cu noi, vom colecta date cu caracter personal și le vom utiliza în următoarele scopuri:

 • procesarea rezervărilor / rezervării;
 • pregătirea formularului de cazare;
 • procesarea plăților efectuate;
 • furnizarea de servicii pentru clienți;
 • emiterea și utilizarea tichetelor;
 • îndeplinirea obligațiilor legale sau respectarea prevederilor autorităților publice.

Durata prelucrării datelor cu caracter personal

Datele dvs. vor fi stocate exclusiv pentru perioada necesară pentru furnizarea de servicii, soluționarea solicitărilor dvs. sau soluționarea oricăror litigii.

De asemenea, anumite date vor fi stocate pentru perioada prevăzută de lege, de exemplu:

 • datele conținute în documentele contabile vor fi arhivate, conform legii pentru o perioadă de 10 ani; datele furnizate de cardul de cazare, vor fi arhivate și stocate pe o perioadă de 5 ani;
 • imaginile captate de camerele de supraveghere vor fi stocate pentru maximum 30 de zile;

La sfârșitul perioadei de stocare, datele vor fi distruse sau anonimizate, în funcție de formatul lor de stocare.

Cui vă transferăm datele?

Vă garantăm că datele dvs. nu vor fi transferate, vândute sau închiriate unor persoane fizice sau juridice fără acordul dumneavoastră. Cu toate acestea, putem dezvălui datele dvs. către terți pentru a ne asigura că puteți beneficia de serviciile noastre, cum ar fi furnizorii de servicii care operează site-ul nostru web sau sistemul de plăți online, agențiile de marketing, autoritățile publice sau instituțiile.

Datele dvs. nu vor fi transferate în afara Spațiului Economic European.

Care sunt drepturile tale?

Conform prevederilor legale aplicabile, beneficiați de dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul de ștergere a datelor, dreptul de restricționare a prelucrării, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a vă opune procesului automat de luare a deciziilor individuale.

Pentru exercitarea acestor drepturi, trebuie să ne furnizați o cerere scrisă care să conțină datele dvs. de identificare complete și solicitările pe care doriți să le rezolvați, utilizând următoarele date de contact:

e-mail: contact@boeresk.ro , adresa: Veneția de Jos 349, jud. Brașov.

De asemenea, aveți dreptul de a depune o reclamație la autoritatea locală pentru protecția datelor în orice moment. Autoritatea de supraveghere a protecției datelor din România este:

Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Bld. General Gheorghe Magheru 28-30, 010336, București, România Tel: 031 805 9211 www.dataprotection.ro

Prelucrarea datelor altor persoane

În cazul în care alegeți să ne furnizați datele personale ale altor persoane, cum ar fi atunci când rezervați o cameră în numele altora sau când doriți să transferați un voucher, vă asumați responsabilitatea cu privire la modul în care ați obținut aceste date în mod legal și aveți o bază legală pentru prelucrarea datelor lor personale, în conformitate cu GDPR. Nu suntem responsabili pentru încălcarea drepturilor acelor persoane.

Actualizarea politicii de confidențialitate a datelor

Ne rezervăm dreptul de a adăuga, modifica sau șterge porțiuni din această politică de confidențialitate în viitor pentru a ne asigura că informațiile conținute în aceasta oferă informații relevante și adecvate cu privire la colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal.